Voimailujaoston käytettävissä olevat tilat Roiman talolla

Voimailujaoston toiminta starttaa käyntiin remontin valmistuttua itsenäisyyspäivän 6.12.2019 jälkeisellä viikolla. Remontti on vielä hieman kesken, mutta alla millainen toiminnallisuus tiloilla remontin jälkeen tulee olemaan.

Painonnostohuone ja kuntonyrkkeilyhuone ovat jaoston jäsenmaksun maksaneiden vapaasti käytettävissä, silloin kun tiloissa ei ole ohjattuja harjoituksia. Luonnollisesti myös kaikki tiloissa olevat harjoitusvälineet ovat vapaasti käytettävissä. Jos joskus tarvitset joitain välineitä lainaksi, tiloista pois vietäväksi, kysy etukäteen jaoston puheenjohtajalta Ville Lehtiseltä - 044 2625867.

Painonnostohuone

Painonnostohuoneen lattia on valmistettu siten, että se on käytännössä yksi iso painonnostolava. Lattian rakenne kestää siis hyvin myös suoriltakäsiltä pudotettavat painot. Tämä ei tietenkään tarkoita että pintaa tarvitsee ehdointahdoin kolhia, mutta mahdollistaa turvallisen nostamisen myös isoilla painoilla.

Kuntonyrkkeilyhuone

Kuntonyrkkeily huoneessa on neljä säkkitelinettä, ja näihin erikokoisia ja mallisia säkkejä tarjolla.

Liikuntasali

Kuntonyrkkeilyhuoneen toinen sivuseinä voidaan aukaista, siten että tila liittyy yhteen. Hyödynnämme tätä sekä kuntonyrkkeilyssä että toiminnallisissa harjoituksissa. Kuntonyrkkeillessä saamme siis kätevästi säkkiharjoitteet ja pistaritreenit sekä muut enemmän tilaa vaativat harjoitteet samaan yhteiseen tilaan. Mahdollisuutta hyödynnetään myös toiminnallisissa treeneissä. Kuntonyrkkeily huoneen lattia on tehty paksuista lankuista, joten se kestää hyvin esimerkiksi slamball heitot. Näin pystymme tekemään rajumpiakin liikkeitä, jotka yleensä vaativat ulkotreenit, sisätiloissa.

Painonnostotilan lattia on koko pinta-alan osalta painonnostolavan rakenteella ja kestävillä materiaaleilla rakennettu. Näin treenaajan ei tarvise olla huolissaan vaikka rauta joskus kolahtaisikin hieman maahan.

Painonnostovälineet

Livepron värikoodatut kisakiekot ja tangot. Pari miesten 20kg ja pari naisten tankoa 15kg. Sekä lisäksi kaksi 10kg tekniikkatankoa.

Tekniikkatankoihin 2,5kg isolla kehällä olevat kiekot päähän ja alumiiniset pikalukot, niin saa tehdä tekniikkaa 15kg yhteispainolla oikean kokoisilla oteleveyksillä ja kiekoilla.

Tankoissa on tuplalaakeroinnit, mikä ehkäisee rasitusvammoja ranteissa. Huomioithan että vaikka lastattuja tankoja tohtii pudottaa korkealta, tankoja ei pitäisi tiputtaa koskaan tyhjänä, juurikin laakerointien vuoksi.

Muut lihaskunto- ja voimailuvälineet painonnostohuoneessa

Levypainoja löytyy aika hyvä nippu tankoihin lastattavaksi.

Lisäksi käytettävissä on käsipainosarja, mutkatanko sekä trap bar.

Tilasta löytyy myös kyykkyteline sekä vinopenkki, joten välineillä pystyy treenata erinomaisesti koko kropan läpi myös kehonmuokkaus tavoitteita palvellen.


Weight bagit

Erinomainen ja turvallinen tapa harjoitella esimerkiksi erilaisia kyykkyjä. Pehmeä rakenne turvallista tiputtaa.

Toimii hyvänä alkulämmittely välineenä, kyykkyjen harjottelussa, sekä osana toiminnallisten treenejä.

5kg, 10kg, 15kg, 20kg, 25kg kaikkia 2kpl ja yksi 30kg säkki

Plyobox - hyppylaatikot

Puisetlaatikot on tarkoittu tukemaan hyppyharjoittelua. Hyppäämällä laatikon päälle, voit harjoitella hypyn voimantuottoa, ilman että nivelet rasittuvat alastuloissa. Erinomainen väline ehkäisemään hyppyharjoittelun aiheuttamia rasitusvammoja. Sopii erityisesti painonnostoharjoittelun tukemiseen sekä hyppylajeihin joissa hypätään yksi hyppy kerrallaan (kuten lentopallo).

Slamm ball

Yksi parhaita tapoja opetella nostamaan oikein. Erinomainen tapa saada takaketjua kuntoon. Tempausta mukaileva liikerata.

Huomio: Jyty väline. Salin lattia ei kestä välineiden voimakasta käyttöä. Kuntonyrkkeily- ja painonnostohuoneen lattias taasen ottavat erinomaisesti iskut vastaan.

Palloja käytettävissä erinomainen valikoima, 3kg pallosta, aina 20kg palloon asti.

3kg x 2, 5kg x 2, 7kg, 10kg, 15kg, 20kg

Kuntopallot

Tarjolla on myös nippu erilaisia perinteisempiä kuntopalloja kahvoilla tai ilman. Pallojen kanssa treenaaminen on erityisesti keskivartallolle oivallista harjoittelua.

Voimaköydet

Kokokehon väline. Etuketju, takaketju, olkapäät. Köydet haukkaa kivasti happea sisälle kehoon. Ehdoton kuntopiiri väline ja tosi kiva tehdä. Aika moni treenaja pitää eniten juuri tästä välineestä. Erittäin turvallinen väline vaikka vetää ihan täysillä.


14kg x 3, 21kg x 1. Eli toiminnallisissa treeneissä meillä on käytettävissä neljät köydet kerralla, sekä salissa sopivan iso tila niitä hyödyntää.

Kahvakuulat

Ei kuntopiiriin periaatteessa muuta tarvisikaan. Löytyy hyviä liikkeitä koko keholle.

Iso nippu. 8kg-24kg edustettuna. 8-16 kg painoja, parin kiloin välein, jokaista kokoa noin 4-8 kappaletta. 20 kg x 3, 24 kg x 1.

Voimakeilat

Voimakeilat ovat kamppailulajien erikoisväline. Keiloilla treenataan erityisesti olkapäiden, sahalihaksen ja keskivartalon yhteistyötä ja niiden tarjoamaa tukea ulkoisten objektien hallintaan käsiä käyttäen.

Teknisesti hieman vaativa väline. Pyydäthän rohkeasti ohjausta alkuun pääsemiseksi.

Keiloja löytyy saliltamme 2kg, 4kg, 6kg, 8kg ja 10kg painoisina.


Nopeustikkaat

Meillä on kolmet nopeustikkaat. Parit yksirataiset ja yhdet kahden ruudun levyiset.

Nopeustikkaat ovat erityisesti nopeus ja kordinaatioharjoitteluun sopivat välineet.

Nopeustikkaita voi myös käyttää osana alkulämmittelyä. Rennosti vedetyt tikassarjat valmistavat erityisesti pohkeen ja akilleksen aluetta tulevaan treeniin ja ehkäisevät näin loukkaantumisriskiä kovissa jalkoihin kohdistuvissa harjoituksissa kuten loikkatreeneissä.

Monioteleuanvetotanko

Leuanveto on yläselän kuningas liike. Toki aika haastava, ja tätä varten leuanvetotangon vieressä onkin eripaksuisia kuminauhoja, joilla liikettä voi keventää, jotta voi treenailla hieman pidempiäkin sarjoja.

Vetoliinat

Tankoo voi myös kiinnittää vetoliinat, jolloin teline toimii käytännössä alataljan korvaavana välineenä leveiden selkälihasten täsmä harjoittelussa. Tämän lisäksi liinat ovat erittäin monikäyttöinen väline, jolla voi treenata kehoa monipuolisesti.