Juulia Ylitorvi ja Rasmus Pöyhtäri kisoissa. Kuva Mika Kulla.

Jousiammunta

Jousiampujat ovat tuoneet Roimalle viime vuosina SM-mitaleita ja harrastus on aktiivista. Laji kiinnostaa niin tyttöjä kuin poikiakin ja harrastajien ikähaitari on iso. Ampujia on seuran riveissä parikymmentä, junioreista veteraaneihin. Kilpailijoita löytyy sekä tähtäin-, vaisto- että taljajousien luokkiin.

Ampujat harjoittelevat useana iltana viikossa "Rehiksen" kellarissa. Valmentajina ja vetäjinä toimivat Jarmo Pöyhtäri ja Antti Hovila.

Tule kokeilemaan!

Jos olet kiinnostunut jousiammunnasta, ota yhteyttä Jarmo Pöyhtäriin puh. 0400 561798. Saat alkuopastuksen ja seuralta välineet, joilla pääset kokeilemaan lajia.


Roiman SM-mitalisteja

Johanna Katariina Rahkonen ampui SM-kultaa Pellossa järjestetyissä nuorten Tauluammunnan SM-kisoissa 21.-22.7.2018. Vaistojousiluokassa ampuva 13-vuotias Rahkonen tähtäsi jousensa kilpailun toisella kierroksella sellaiseen vireeseen, että kilpailua 31 pisteellä johtanut helsinkiläinen Robin Hoodia edustava Aleksi Petäjä sai taipua yhdeksän pisteen tappioon.

Vaistojousiluokassa ammutaan ilman tähtäimiä. Johannan ikäluokka ampuu 30 metrin matkaa. Rahkonen ampui hienon tuloksen, 503 pistettä. Kilpailu oli Johannan ensimmäinen virallinen kisa.

Ampujan valmentajana toimivat Jarmo Pöyhtäri sekä muutaman päivän kuukaudessa Himangalla vieraileva jousiammunnan GRAND OLD MAN Osmo Koivunen Kurikasta. 78-vuotias Koivunen on yksi Suomen menestyneimpiä jousiammunnan valmentajia. Hänen valmennettavillaan on yli 200 arvokisamitalia SM-, PM-, EM- ja MM-tasoilta.

Vaistojousen 13-vuotiaiden SE Johannalle 11.8.Oulun Fita 1440 -kisassa

Oulun jousimiesten 11.8.2018 järjestämässä Fita 1440 -kilpailussa syntyi uusi nuorten Suomen ennätys, josta vastasi Himangan Roiman Johanna Rahkonen. Erittäin vaikeassa, lähes myrskytuulessa, ammuttu kilpailu oli kokeneillekin jousiampujille todella haastava sää. Siitä huolimatta Rahkonen löysi jouseensa sellaisen osumavireen, että viimeisellä 20 metrillä syntyi hieno 13-vuotiaiden vaistojousen Suomen ennätys 280 pistettä.

Entinen SE parani kuudella pisteellä. Kokonaistuloksella 1044 pistettä Johanna jäi vain 33 pisteen päähän Jaakko Meriahon 1077 pisteen Suomen ennätyksestä. Fita 1440 tarkoittaa, että ampuja ampuu neljältä eri matkalta yhteensä 144 nuolta.

Rahkosen kehitys jousiampujana on ollut hurjaa ottaen huomioon, että hän on aloittanut lajin vasta toukokuussa 2018. Jousiammunnan huippuvalmentaja Osmo Koivunen totesikin Johannan henkilökohtaiselle valmentajalle, Jarmo Pöyhtärille, että sinulla on valmennettavana todellinen huippulupaus. Näin Johanna Rahkonen jatkaa Suomen ennätyksellään Himangan Roiman hienoja perinteitä jousiammunnassa.

Rasmus Pöyhtäri palkittiin Roiman parhaana urheilijana ja TUL:n Pohjanmaan piirin parhaana nuorena urheilijana 2015. 17-vuotiaiden SM-kultaa sisällä ja pronssia ulkona 2015. 20-vuotiaiden SM-pronssia ulkona 2016. Rasmus kuuluu lajin maajoukkuevalmennettaviin ja on edustanut Suomea myös ulkomailla.

Miia Tuura oli Roiman toinen Suomen mestari 2015 jousiammunnassa. SM-kultaa sisällä J 15 luokassa. Roiman Oona Finnilä ampui samassa luokassa hopeaa.

Juho Hovila kuuluu myös maajoukkuevalmennettaviin. Tähtäinjousen halli SM-pronssia J 15 -luokassa 2014.

Matti Lehtinen aloitti jousiammunnan jo 1989 ja ampuu edelleen veteraanisarjassa. Tuloksena mm. 50-vuotiaiden SM-pronssi 2014.