Juulia Ylitorvi ja Rasmus Pöyhtäri kisoissa. Kuva Mika Kulla.

Jousiammunta

Jousiampujat ovat tuoneet Roimalle viime vuosina SM-mitaleita ja harrastus on aktiivista. Laji kiinnostaa niin tyttöjä kuin poikiakin ja harrastajien ikähaitari on iso. Ampujia on seuran riveissä parikymmentä, junioreista veteraaneihin. Kilpailijoita löytyy sekä tähtäin-, vaisto- että taljajousien luokkiin.

Ampujat harjoittelevat useana iltana viikossa "Rehiksen" kellarissa. Valmentajina ja vetäjinä toimivat Jarmo Pöyhtäri ja Antti Hovila.

Tule kokeilemaan!

Jos olet kiinnostunut jousiammunnasta, ota yhteyttä Jarmo Pöyhtäriin puh. 0400 561798. Saat alkuopastuksen ja seuralta välineet, joilla pääset kokeilemaan lajia.


Roiman SM-mitalisteja

Rasmus Pöyhtäri palkittiin Roiman parhaana urheilijana ja TUL:n Pohjanmaan piirin parhaana nuorena urheilijana 2015. 17-vuotiaiden SM-kultaa sisällä ja pronssia ulkona 2015. 20-vuotiaiden SM-pronssia ulkona 2016. Rasmus kuuluu lajin maajoukkuevalmennettaviin ja on edustanut Suomea myös ulkomailla.

Miia Tuura oli Roiman toinen Suomen mestari 2015 jousiammunnassa. SM-kultaa sisällä J 15 luokassa. Roiman Oona Finnilä ampui samassa luokassa hopeaa.

Juho Hovila kuuluu myös maajoukkuevalmennettaviin. Tähtäinjousen halli SM-pronssia J 15 -luokassa 2014.

Matti Lehtinen aloitti jousiammunnan jo 1989 ja ampuu edelleen veteraanisarjassa. Tuloksena mm. 50-vuotiaiden SM-pronssi 2014.