Netta Kurikkala ampui SM-hopeaa

Roiman Netta Kurikkala ampui SM-hopeaa jousiammunnan SM-kisoissa
Kemissä heinäkuussa 2019. Netta ampui sarjassa tytöt 15 vuotta vaisto. Kullan nappasi Roiman kasvatti, Kemin SM-kisoissa Kurikan Ryhtiä edustanut Johanna Rahkonen.

Vaistojousen SM-kisoista kolmoisvoitto!

Teuvalla 9.2. järjestetyissä nuorten SM-kisoissa Roiman T15 vaistoampujatytöt osoittivat jälleen kuinka vaistojousella ammutaan tarkasti. Sarjan ykkönen on tällä hetkellä Johanna Rahkonen, joka voitti Suomen mestaruuden ylivoimaisella ammunnalla. Hopeaa ampui Riina Prittinen ja pronssia Netta Kurikkala.

Rahkosen tulos 464 alkukilpailussa on hänen uusi ennätyksensä. Tuloksella olisi voitettu 17-vuotiaiden sarja ja N20v-sarjan hopea. Huipputulos siis 13-vuotiaalle ampujalle!

Sarjan pudotuskilpailussa kohtasivat ensin Prittinen vs. Kurikkala. Jännittävien vaiheiden jälkeen Prittinen voitti eräpistein 6-4 ja meni siten Rahkosta vastaan kultaotteluun. Tasainen ammunta ratkesi Rahkosen kilpailuvarmuudella erin 6-0.

Mestaruus on Johannalle jo toinen, sillä kesällä Pellossa hän otti Suomen mestaruuden ulkona tauluammunnassa. Hieno kilpailu antaa Roiman tytöille isäpotkua harjoitteluun ja uusiin kilpailuihin.

Kemistä kolmoisvoitto Roiman jousuampujatytöille

Roiman jousiampujatytöt olivat jälleen edustamassa seuraa ja hyvin edustivatkin , sillä kotiin tuomisena Kemistä oli kolmoisvoitto. Tytöt ampuivat normaalista poiketen sarjassa juniorit 17 vuotta. Taulukoko tässä sarjassa on sama kuin yleisessäkin eli 40 senttiä. Matka on 18 m ja kymppiringin halkaisija 4 cm. Tyttöjen omassa sarjassa taulukoko on 60 cm ja kympin koko 6 cm. Ammuntamatka on sama 18 metriä.

Viikolla tehdyt muutamat harjoitukset antoivat ihan hyvän tuloksen ja tytöt ampuivat kolmoisvoiton Johanna Rahkosen johdolla. Hopean tähtäsi Riina Prittinen ja pronssin Netta Kurikkala.

Johannan tulos 445 pistettä olisi riittänyt naisten sarjan voittoon ja miesten yleisessä sarjassa sillä olisi sijoittunut kahdeksanneksi ja jättänyt viisi mieskilpailijaa taakseen. Eli todella kova tulos, ottaen huomioon, että Johanna on vasta 13-vuotias.

Samalla tytöt osallistuivat myös vaistoammunnan yleisensarjan SM-kisaan. Pudotuskierroksella tuli vastaan Inarinjärven jousiampujien joukkue, joka koostui kahdesta miesampujasta ja yhdestä naisampujasta.

Inarilaiset veivät voiton pistein 6 - 2, mutta Roiman tytöt antoivat tiukan vastuksen ja saivat koko salilta suosionosoitukset. Inarilaiset jatkoivat kisaa ja sijoittuivat lopulta pronssille.

Lauantaina 9.2.2019 Roiman ampujat osallistuvat Teuvalla järjestettäviin nuorten SM-kisoihin.

Vasemmalta Riina Prittinen, Johanna Rahkonen ja Netta Kurikkala.

Tytöt hurjassa tuloskunnossa Vaasan itsenäisyyspäiväkisassa

8.12. Vaasassa järjestetyssä Itsenäisyyspäiväkisassa Roiman tytöt jatkoivat siitä, mihin lopettivat viikkoa aikaisemmin Kurikassa.

Sarjassa 13 v. vaistojousi on tällä hetkellä Roiman tyttöjen hallitsema luokka. Vaasassa alkukilpailun voittanut Johanna Rahkonen oli jälleen paras myös pudotuskilpailussa, joten Johannalle kulta.

Pudotuskilpailun hopeasta ja pronssista ampuivat myös Roiman tytöt, Riina Prittinen vastaan Netta Kurikkala. Jännittävän kisan hopeasta vei Prittinen ja Kurikkalalle pronssia.
Kisan neljäs himankalaisedustaja Kristiina Korpi keskeytti käsivamman vuoksi.

Kilpailussa syntyi uusi hieno tämän sarjan Suomen ennätys 1072 pistettä ,jossa ampujina J. Rahkonen 431 pistettä R. Prittinen 323 pistettä ja N. Kurikkala 318 pistettä. Onneksi olkoon tytöt, hieno suoritus!

Roiman jousitytöt tylyjä vieraita Kurikassa

Vasemmalta Johanna Rahkonen, Riina Prittinen, Netta Kurikkala ja Kristiina Korpi

1.12.2018 Kurikassa järjestetyssä Monnari 18-M kisassa Roiman jousiampuja tytöt ottivat nelosvoiton sarjassa 13 v. Alkukilpailun tuloksella 451 pistettä voittanut Johanna Rahkonen oli myös pudotusammunnan ykkönen.

Pudotuksissa mukana olleet Roiman tytöt ampuivat jännittävästikin toisiaan vastaan. Alkukilpailun kakkonen Netta Kurikkala sai todeta alkukilpailun kolmosen Riina Prittisen tällä kertaa taitavammaksi. Riinalle hienosti hopeaa ja Netalle pronssi. Kisan nelonen oli Roiman Kristiina Korpi.

Tämä sisäammuntakisa 18 metriä oli tytöille ensimmäinen. Ainoastaan Johannalla on kilpailukokemusta myös ulkoa, Suomen mestaruuteen asti.