Kuva Jari Spak

Roiman talo

Roiman talo (Uunilanrantatie 1) sijaitsee keskeisellä paikalla Himangan kirkonkylällä, Valtatie 8:n varrella ja Lestijoen tuntumassa. Se kätkee sisäänsä ison palan himankalaista historiaa.

Talon vanha osa on rakennettu alunperin huvilaksi 1800-luvun alussa. Nimismies F. E. Ekblom osti sen kokkolalaiselta Roosin kauppiassuvulta asunnokseen. Himangan Työväenyhdistys osti talon nimismieheltä työväentaloksi 1907 ja laajensi sitä rakentamalla salin 1911.

Roima osti talon Työväenyhdistykseltä 1969. Talolla on vuosien varrella voimisteltu, nostettu painoja, pelattu lentopalloa, järjestetty tansseja ja juhlia, pyöritetty bingoa ja näytetty elokuvia.

Salin lisäksi talossa on ravintola keittiöineen sekä kokoushuone. Työväentalon aikainen talonmiehen asunto on 1970-luvulla remontoitu toimitiloiksi.

Remontti käynnissä

Roima on aloittanut talon mittavan remonttiurakan. 2015 ulkoseinät maalattiin. 2016 entisöitiin kuistin ikkunat ja kunnostettiin juhlasalin ikkunat. Katri Pelto-Arvo valmisti opiskelutyönään talolle uudet pääovet.

Keväällä 2017 kunnostettiin vanhan puolen ikkunat. Talon peltikatto uusittiin kevään ja kesän aikana.

Juhlasalin sisäkaton maalaus lokakuussa 2019

Ulkoremontti on valmis ja nyt siirrytään sisätiloihin. Remontin seuraava vaihe on juhlasalin sisäkaton maalaus. Talkoot alkavat lauantaina 5.10.2019. Sisäkatto maalataan lokakuun aikana ja samalla päivitetään loisteputket. Apukäsille on tarvetta! Jos pääset talkooavuksi, ota yhteyttä puh. 0400 518 233/ Juha Tuliniemi.

Kunnostamiseen on saatu avustuksia ja lahjoituksia, mutta lisää rahaa ja talkoolaisia tarvitaan.

Tule tekemään himankalaista kulttuuritekoa!

Kaikki käsiparit ovat tarpeen remonttitalkoissa. Et ehkä pääse mukaan talkoisiin, mutta haluaisit osallistua? Voit lahjoittaa rahaa talon remonttikassaan. Tilinumero on FI07 5051 0620 0089 92.

Kiitos kaikille!