Maastopyöräily uusi laji Roimalla

Maastopyöräily on seuran uusi laji Roimasti kivaa! -seuratukihankkeen myötä. Roimalta löytyy harrastuksesta kiinnostuneille sekä reittiä että kalustoa testattavaksi.

Roiman majan vanhaa latu-uraa on kunnostettu hiljalleen luontopoluksi, jota on hyvä kulkea sekä jalan ett pyörällä. Rata sijaistsee Roiman majan alueella Pohjoisen satamatien varrella, join kaksi kilometriä Himangan keskustasta.

"Roiman rinki" majalla

"Roiman rinki" lähtee biitsikentien nurkalta. Reitti on merkitty punaisella. Kuluneen vuoden aikana ojien yli on tehty siltoja, hankalia paikkoja on tasoitettu ja märimpiin kohtiin on rakennettu pitkospuita. Reitiltä löytyy kuitenkin haastetta maastopyörällä liikkuville.

Viiden kilometrin reitillä pystyy ajamaan leveillä renkailla myös talvisin. Reittiä ylläpidetään harrastajien toimesta myös talvella talkoovoimin.

Lainaa läskipyörä kokeiltavaksi

Seuralta voi lainata huippusuosittuja läskipyöriä. Aikuisten pyöriä löytyy 3 kpl ja junnuille yksi. Lisäksi on lainattavissa etujousitettu 29" renkailla varustettu maastopyörä. Lainakalustoon kuuluvat myös aikuisten ja lasten pyöräilykypärät.

Maastopyöräily sopii lajina hyvin kaiken ikäisille kuntoon katsomatta. Se on hyvä vaihtoehto hiihtämiselle ja mukava tapa liikkua luonnossa. Seuran jäsenmaksun maksaneille pyörien lainaaminen on maksutonta. Tervetuloa kokeilemaan!

Koulutamme myös ohjaajia uuteen lajiin.

Maastopyöräilyn yhteyshenkilöltä Joonas Joensuulta saa lisätietoja pyörien lainaamissta ja reiteistä, puh. 044 2652769.

Roiman ringin varrella on vaihtelevaa maisemaa, jäkäläkallioita, korkeuseroja ja hienona avautuu reitiltä myös Mikkonlahti. Reitti sopii mainiosti myös patikointiin.