2016-2017

C-poikien joukkueesta neljä alueSM-kisoissa!

Kuvassa vas. Esko Tuorila, Tatu Venetjoki ja Eero Tuorila

Lentopallon C-poikien alueSM-kisat pelattiin 15.-17.9.2017 Joensuussa. Turnaukseen osallistui 10 poikajoukkuetta ja 10 tyttöjoukkuetta, kaksi tyttö- ja poikajoukkuetta jokaiselta alueelta (etelä, itä, lounas, länsi ja pohjoinen). Keski-Pohjanmaa kuuluu lännen alueeseen. Turnauksen poikien sarjan voitti Lounas 1, toiseksi tuli Itä 1 ja kolmanneksi Etelä 1. Tyttöjen sarjan voitti Lounas 1. Toiseksi sijoittui Lounas 2 ja kolmanneksi Länsi 1.

Himangan Roiman pian alkavaan C-poikien SM-sarjaan ilmoitetusta lentopallojoukkueesta valittiin alueSM-kisoihin neljä pelaajaa: Tatu Venetjoki, Arttu Karjalainen sekä Esko ja Eero Tuorila. Heistä Tatu Venetjoki pelasi lännen 2-joukkueessa, joka sijoittui turnauksessa 8. sijalle. Esko ja Eero Tuorila pelasivat lännen 1 -joukkueessa, joka sijoittui 4. sijalle.

Roimassa alkukaudesta aloittava Arttu Karjalainen pelasi puolestaan pohjoisen 1- joukkueessa, joka sijoittui turnauksessa 6. sijalle. Keski-Pohjanmaalta oli valittu Kokkolan Tiikereiden kaksi pelaajaa lännen 2 -joukkueeseen.

Suomen lentopalloliiton huipulle tähtäävä toiminta pohjautuu maan kattavaan alueelliseen nuorten katsastus- ja leiritystoimintaan. Jokaisella alueella kartoitetaan vuosittain 12-13 -vuotiaista lähtien Suomen lentopalloa pelaavien nuorten taso ja potentiaalisuus.

Aluejoukkuevalmentajat valitsevat alueleireiltä potentiaalisimmat pelaajat alueSM-joukkueisiin. SM-turnaukset ovat myös ikäluokkien maajoukkueiden katsastustilaisuuksia.

Unohtumaton Power Cup - Roimalta 2 joukkuetta!

Maailman suurin juniorilentopalloturnaus Power Cup järjestettiin 33. kerran 8.-11.6. Vantaalla. Turnauksessa oli mukana peräti 865 joukkuetta 159 eri seurasta. Kisapasseja lunastettiin yli 7000 ja käytössä oli noin 260 kenttää. Himangan Roima osallistui turnaukseen kahden joukkueen voimin.

Roiman C-pojat osallistuivat kovatasoiseen supersarjaan, jossa olivat mukana kaikki valtakunnan kärkijoukkueet ja neljä joukkuetta Virosta. Roiman joukkueen lähtökohdat olivat huonot, kun joukkueen vakiokokoonpanosta puuttui kaksi pelaajaa loukkaantumisen vuoksi ja kaksi rippileirin vuoksi. Roiman joukkue saavutti kuitenkin kunniakkaan 16. sijan 22 joukkueen sarjassa. Roiman joukkueessa pelasivat Esko Tuorila, Tatu Venetjoki, Leevi Joensuu, Sakari Siermala, Eetu Uunila ja Ivan Chaykin. Valmentajina toimivat Jari Sipi ja Tomi Riutta.

Roiman toinen joukkue oli F-poikien tsemppisarjassa pelannut sekajoukkue. Roiman joukkue onnistui ensikertalaisena hienosti voittaen kuusi yhdestätoista pelaamastaan ottelusta. Sijoitus oli 26. Sarjassa pelasi 33 joukkuetta. Roiman sekajoukkueessa pelasivat Kaapo Verronen, Telma Tuorila ja Aino Venetjoki. Joukkuetta valmensi Jorma Tuorila.

Power Cup 2017 Vantaalla sujui järjestelyiltään hienosti ja tarjosi osallistujilleen unohtumattomia kokemuksia pelien ja oheistapahtumien muodossa. Oheistapahtumista unohtumattomimpina voi mainita miesten maajoukkueen Maailman Liigan ottelut Hartwall Areenalla. Vuoden 2018 Power Cup järjestetään Kuopiossa.

C-pojat päättivät kauden Saarijärvellä

25.4.2017
Roiman C-pojat pelasivat 22.4. kauden viimeisen turnauksen Saarijärvellä. Turnauksessa oli kova taso ja tavoiteltavissa SM-sarjan sijat 13-18. Pojat sijoittuivat 18. sijalle 52 joukkueen sarjassa.

Tämä on hieno saavutus pieneltä seuralta. Ja hienoa, että kaikki pelaajat ovat "oman kylän poikia". Tästä on hyvä jatkaa ensi vuoteen.

Roimalla oli ensimmäinen peli A-Volleyta vastaan. A-Volley vei tiukan 2-0 voiton (25-19, 25-21). Seuraavaksi tuli vastaan Kempeleen Lentopallo. Ensimmäisessä erässä pojat johtivat jo 23-17, mutta Kempele tuli takaa ja voitti erän 25-23 ja koko pelin 2-0. Viimeinen peli oli Lempäälän Jyryä vastaan. Pojat voittivat ensimmäisen erän 25-17. Lempäälä paransi peliä toisessa erässä ja voittivat sen 25-20 ja kolmas erä meni Lejylle 15-11.

Roiman joukkueessa ovat pelanneet: Tatu Venetjoki, Eero Tuorila, Esko Tuorila, Sakari Siermala, Oskari Siermala, Eetu Uunila, Jimi Saarenpää, Leevi Joensuu ja Juha-Matti Nikkari. Valmentajina ovat toimineet: Jari Sipi, Tomi Riutta ja Jorma Tuorila.

Onnea koko joukkueelle hienosta sijoituksesta!

C-pojat S-ryhmän kummijoukkue ensi kesän
Power Cup -turnauksessa!

S-ryhmän hotellien Sporttiklubi valitsee vuosittain kolme lentopallojoukkuetta kummijoukkueikseen kesän Fortum Power Cup -turnaukseen. Vuonna 2017 kummijoukkueiksi on valittu Nurmon Jymyn C-02 tytöt, Himangan Roiman C-pojat, sekä HPK:n D-tytöt.

Sporttiklubi kustantaa kummijoukkueidensa kisapassit, joukkuemaksun sekä pelipaidat Fortum Power Cup -turnaukseen. Lisäksi kummijoukkueiden valmistautumista ja turnausta seurataan Sokos Hotellien somekanavissa kevään ja kesän aikana. Lue lisää kummijoukkueista.

C-pojat SM-sarjojen välieräturnauksessa neljänsiä

Jimi Saarenpää, Saku Sipi, Leevi Joensuu (nro: 9), Tomi Riutta, Jari Sipi, Tatu Venetjoki, Oskari Siermala, Eero Tuorila, Sakari Siermala, Esko Tuorila ja Juha-Matti Nikkari

19.3.2017
Lentopallon C-nuorten SM-sarjoissa pelattiin lauantaina 18.3.2017 välieräturnaukset. Himangan Roiman C-pojat osallistuivat välieräturnaukseen Raisiossa.

Neljän joukkueen turnauksesta kaksi parasta lunasti paikan 12 joukkueen SM-lopputurnaukseen. Roiman pojat eivät onnistuneet esittämään aivan parasta peliään ja jäivät turnauksessa neljänneksi.

Ensimmäisessä ottelussaan Roima kohtasi Vilppulan Tähden. Roima taisteli hienosti ensimmäisessä erässä voittaen sen jatkopisteillä 28-26. Toisessa erässä Vilppula paransi peliään ja vei erän kovilla hyökkäyksillä 25-15. Kolmannessa erässä voitosta kamppailtiin tasapäisesti. Vilppula oli lopussa kovempi voittaen erän 15-13 ja koko ottelun 2-1.

Toisessa ottelussa kotijoukkue Raision Loimu murskasi Roiman 2-0, erät 25-8 ja 25-12. Roiman pojat arastelivat kookasta ja nimekästä Loimun joukkuetta, jossa pelasivat mm. ikäluokkiensa maajoukkuepelaajat Sebastian Hernandez ja Alexej Zhbankov. Roiman aikaisemmin kaudella hyvin toiminut vastaanotto ei onnistunut tässä pelissä ollenkaan.

Kolmannessa ottelussaan Roima sai vastaansa C-Max 2:n eli Vammalan Lentopallon 2-joukkueen. Roima johti ensimmäistä erää, mutta alkoi tehdä harmittavia hyökkäys- ja syöttövirheitä. C-Max 2 voitti erän varmemmalla pelillä 25-20. Toisessa erässä Roiman ote peliin kirposi, kun mahdollisuudet päästä lopputurnaukseen olivat menneet. C-Max 2 vei erän 25-15 ja pelin 2-0.

Raision Loimu ja C-Max 2 etenivät lopputurnaukseen. Vilppulan Tähti ja Roima pelaavat sijoista 13-18, mikä tuo Roimalle kyllä hyvän tuloksen kaudesta. Sijoitusturnaukset pelataan 22.4.

Roimasta turnauksessa onnistuivat Eero ja Esko Tuorila hyökkäyspelissä. Tatu Venetjoki onnistui passarina tehden myös hyviä omia ratkaisuja. Roiman joukkueessa pelasivat lisäksi Leevi Joensuu, Juha-Matti Nikkari, Jimi Saarenpää, Oskari Siermala ja Sakari Siermala.