Roiman C-poikia kansainvälisessa lentopalloturnauksessa Virossa

Himangan Roiman C-poikien lentopallojoukkueesta valittiin katsastusleirin perusteella kolme poikaa TUL:n C-poikien liittojoukkueeseen, joka osallistui Virossa Vörun Spordikoolin järjestämään kansainväliseen lentopalloturnaukseen. Turnaus järjestettiin 9.-12.8.2017 jo 58. kerran ja siellä pelattiin B- ja C-ikäisten tyttöjen ja poikien sarjat.

Turnauksessa pelasi 25 joukkuetta. Joukkueita oli TUL:n kolmen liittojoukkueen lisäksi Virosta, Latviasta ja Puolasta. Roiman C-poikien lentopallojoukkueesta turnauksessa pelasivat Tatu Venetjoki sekä Esko ja Eero Tuorila.

9.8.2017 Matka alkoi Helsingistä Katajanokan terminaalista aamupäivällä Viking Linen laivalla. Kaikki TUL:n kolme liittojoukkuetta valmentajineen ja huoltajineen matkustivat yhdessä Tallinnaan.

TUL:n C-poikien liittojoukkuetta laivalla. Vas. Esko Tuorila, 3. vas. Eero Tuorila ja 4. vas. Tatu Venetjoki.

Tallinnasta matka jatkui linja-autolla 260 kilometriä Viron kaakkoisosassa sijaitsevaan noin 14 000 asukkaan Vörun kaupunkiin. Illan aikana ohjelmassa oli majoittuminen.

Liittojoukkueiden valmentajina toimivat TUL:n lentopallovalmentajat. Turnauksessa C-poikien joukkuetta valmensi Valtteri Jääskeläinen, joka toimii valmennustehtävissä myös Ylöjärven Ryhdissä ja Ylöjärven Pallossa.

Pelaajien ja valmentajien majoituspaikka oli Roosisaaressa sijaitseva matkailumaatila Kuningatalu. Roosisaari sijaitsee vajaan kilometrin Vörun kaupungin keskustasta. Saaren ja keskustan väliä pääsee nopeimmin liikkumaan kevyenliikenteen siltaa pitkin. TUL:n liittojoukkueet kävelivät päivittäin majoitus- ja pelipaikkojen väliset matkat. Kuningatalu on siisti ja viihtyisä paikka, jossa on tilaa ja mahdollisuuksia monenlaiseen puuhailuun luonnon ääressä. Huoltajat järjestivät itse oman majoituksensa haluamallaan tavalla.

Vas. ylhäällä Kuningatalun portilla, alhaalla näkymä Roosisaaren sillalta Vörun kaupunkiin, oik, Vörun keskustan ja Roosisaaren välinen silta

10.8.2017 Turnauksen pelit alkoivat aamupäivällä. C-poikien liittojoukkueen ensimmäinen vastustaja oli Selver Tallinn Spordikool. TUL voitti pelin helpohkosti 2-0. Toisessa pelissä tuli vastaan Vöru Spordikoolin joukkue. TUL voitti tämänkin pelin 2-0. Päivän viimeinen vastustaja oli tallinnalainen VK Täht. Peli oli aikaisempia pelejä tiukempi ja TUL voitti joukkueen erin 2-1 (25-16; 21-25; 15-7).

C-poikien sarjan TUL:n ensimmäinen peli alkamassa. TUL:n joukkueella siniset peliasut. Vas. Eero Tuorila, liberopaidassa Tatu Venetjoki ja viimeinen oikealta Esko Tuorila.

Alkamassa peli Vöru Spordikoolia vastaan. Oik. Eero Tuorila, 2. oik. Esko Tuorila, valmentajan vieressä vas. Tatu Venetjoki.

Vörussa on loistavat puitteet monenlaiseen urheiluun. B-poikien pelit pelattiin Vörun Spordikoolin (urheilukoulu) liikuntasalissa. C-pojat puolestaan pelasivat turnauksen Spordikoolin ulkokentillä Tamula-järven läheisyydessä. Se oli mukavaa, sillä Suomen viileän kesän jälkeen päästiin nauttimaan kesäisestä säästä, noin +23 astetta päivittäin ja järveltä puhalsi koko ajan vilvoittava tuuli.

Näkymä C-poikien pelikentän takaosasta Tamula-järvelle

Tamula-järven rantaa

Tyttöjen sarjojen pelit pelattiin Vöryn Spordikeskuksessa. Siellä on iso kahteen osaan jaettava sali, jossa on kaksi täysimittaista lentopallokenttää. Lisäksi siellä on yleisurheilun harrastamiseen loistavat puitteet. Hallissa on juoksurata sekä kenttälajeja varten
harjoituspaikat, sulkapallokenttiä, välineitä voimaharjoitteluun, judosali ja yleisölle iso katsomo. Spordikeskuksen kaikkiin tiloihin ja mahdollisuuksiin ei turnauksen aikana edes päässyt tutustumaan.

C-poikia seuraamassa Spordikeskuksessa TUL:n C-tyttöjen liittojoukkueen lämmittelyä

11.8.2017 TUL:n C-poikien liittojoukkueen pelit jatkuivat toisena turnauspäivänä ohjelman mukaisesti. Ensimmäisenä vastaan tuli uudelleen Selver Tallinn Spordikool ja pelistä voitto TUL:n joukkueelle 2-0 (25-6; 25-13). Päivän toisessa pelissä tuli vastaan Vöru Spordikoolin joukkue ja myös tästä TUL ansaitsi voiton 2-0 (27-25; 25-17). Viimeinen vastustaja oli edellisen päivän mukaisesti VK Täht Tallinn. Peli oli nytkin tiukka ja lisäjännitystä peliin toi TUL:n joukkueen kapteenin loukkaantuminen edellisen pelin lopussa.

Päivän viimeiseen peliin nimittäin jouduttiin vaihtamaan passaria. Turnauksen siihen asti liberona pelannut Tatu Venetjoki siirtyi loukkaantuneen kapteenin tilalle passariksi. Nyt pelattiin ilman liberoa ja uudella passarilla, tilanne oli uusi. Esko ja Eero Tuorila pelasivat turnauksessa yleispelaajina. TUL kuitenkin voitti pelin erin 2-1, mutta tiukkaa teki. TUL:n joukkueelta hieno venyminen vaikeassa paikassa!

TUL:n C-poikien liittojoukkueen himankalaisedustajat hoitelemassa takakenttää. Vastustajana Vöru Spordikool.

TUL:n C-poikien liittojoukkueen (vas.) vastustajana VK Täht Tallinn (oik.)

12.8.2017 Viimeisenä turnauspäivänä oli jäljellä sijoituspelit. TUL:n C-poikien liittojoukkue oli edellisen päivän hyvillä otteillaan varmistanut paikan finaalipeliin. Se oli sarjan ainoa joukkue, joka oli voittanut kaikki pelinsä siihen asti.

Vastustajaksi finaalipeliin asettui Selver Tallinn Spordikoolin joukkue. TUL voitti 1. erän pistein 25-12. Toisessa erässä Selver paransi peliään ja TUL:n peli takkuili. Selver voitti ansaitusti erän 25-19. Viimeiseen erään TUL sai taisteluhengen päälle ja oman peli kuntoon. Tiukkojen kamppailujen jälkeen TUL voitti erän 15-13. Turnausvoitto maistui makealta vaiheikkaan pelin jälkeen.

Vörun turnauksessa C-poikien sarjassa pelasi yhteensä neljä joukkuetta ja TUL:n liittojoukkue voitti kolmipäiväisessä turnauksessa kaikki pelinsä ja siten koko sarjan. C-tyttöjen sarjassa pelasi seitsemän joukkuetta ja TUL:n liittojoukkue sijoittui viidenneksi. Voittoon pelasi St. Gdansk I. B-tyttöjen kahdeksan joukkueen sarjassa TUL:n liittojoukkue oli seitsemäs ja voittajaksi selvisi Noortekoondis I (Viron B-tyttöjen 1. maajoukkue). B-poikien sarjan voitti Selver Tallinn I. Sarjaan osallistui kuusi joukkuetta, mutta TUL:lla ei ollut joukkuetta tässä sarjassa. Kaikki saivapelikokemusta, joka varmasti motivoi jatkamaan lentopallon parissa!

TUL:n C-poikien voittoisa liittojoukkue. Takana 5. vas. Esko Tuorila ja 7. vas. Eero Tuorila sekä edessä 1. vas. Tatu Venetjoki.

Pian palkintojenjakotilaisuuden jälkeen TUL:n liittojoukkueet aloittivat kotimatkansa. Ensin linja-autolla Vörusta Tallinnaan ja Tallinnasta iltalaivalla Helsinkiin. Laivamatka tehtiin Kiira-myrskyn aikaan rajuilmassa. Taivas salamoi ja vettä satoi kaatamalla. Suomessa pääkaupunkiseudulle oli annettu vaaratiedote, jossa ihmisiä kehotettiin pysyttelemään sisätiloissa ja vesillä liikkujia rantautumaan. Matka sujui kuitenkin hyvin loppuun asti ja reissussa olleilla Himangan Roiman C-pojilla on unohtumattomia pelikokemuksia ja -muistoja. Tällaistakin lentopalloharrastus ja hyvä valmennus voivat tarjota!

Teksti ja kuvat: Tuija Tuorila