AV/Roima B-tyttöjen yhteisjoukkue SM-sarjassa 2022-2023

Viime kaudella alkanut Alavieskan Virin ja Himangan Roiman yhteistyö on mahdollistanut, että seurojen B-tytöt ovat voineet osallistua SM-sarjaan. Sarjassa pelaa tällä kaudella 65 joukkuetta.

AV/Roiman joukkueessa pelaavat (vas. ylärivi) Suvi Huttunen, Linda Ojala, Sofia Takalo, (vas. alarivi) Noora Tanska, Viola Suvanto, Ronja Paananen, Telma Tuorila, Iina Eerola ja Aino Venetjoki. Kuvasta puuttuu Vilma Himanka.

Kotiturnaus vajaalla kokoonpanolla

Kausi vauhdissa

AV/Roiman B-tyttöjen SM-sarjakausi vauhdissa Alavieskan Virin ja Himangan Roiman lentopallon B-tyttöjen yhteisjoukkue AV/Roiman kuluvan kauden pelit SM-sarjassa käynnistyivät lokakuussa tasoturnauksella. Turnauksen järjesti Muhos-Volley-96. Turnaukseen osallistuivat kotijoukkueen ja AV/Roiman lisäksi Kempeleen Lentopallon Safiirit ja Kajaanin Kuohu. Turnauksen voitti Muhos-Volley selvästi, voittaen jokaisen pelaamansa erän. Toiseksi sijoittui Kempeleen Lentopallon Safiirit, kolmanneksi AV/Roima ja neljänneksi Kajaanin Kuohu.

AV/Roiman B-tyttöjen SM-kausi jatkui 29.10. Oulussa pelatussa Oulun Kiskon järjestämässä turnauksessa. Turnauksessa pelasivat kotijoukkue Kiskon B-tyttöjen lisäksi AV/Roima, Kajaanin Kuohu sekä Lapin Sudet Ivalosta.

Turnaus oli erittäin tasainen, sillä yhtä peliä lukuun ottamatta kaikki pelit pelattiin kolmieräisinä ja pienillä piste-eroilla. Turnauksen voitti Kajaanin Kuohu, toiseksi sijoittuivat Lapin Sudet, kolmanneksi AV/Roima ja neljänneksi Kiskon B-tytöt.

Virin B-tyttöjä valmentavat Jouko Eerola ja Teemu Tanska ja Roiman C-B-tyttöjä Jorma Tuorila. Pelaajat harjoittelevat viikoittain omilla paikkakunnillaan, mutta myös 1-2 kertaa viikossa yhdessä.

AV/Roiman B-tyttöjen SM-sarja jatkuu 19.11.2022 Alavieskassa pelattavalla kotiturnauksella. Vieraaksi saadaan Rovaniemeltä Arctic Volleyn ja Oulusta Kiskon B-tytöt.