Roiman ja Virin yhteisjoukkue SM-sarjan 39.

Joukkuekuvassa turnauksen jälkeen takarivissä vas. Telma Tuorila, Vilma Himanka, Ronja Paananen, Linda Ojala ja Iina Eerola. Eturivissä vas. Sofia Takalo ja Noora Tanska.vateksti

Roiman ja Alavieskan Virin lentopallon C-tyttöjen yhteisjoukkueen pelit SM-sarjassa päättyivät 10.4. finaaliturnaukseen. Viri järjesti kotisalissaan lopputurnauksen sijoista 37-44 pelanneille neljälle joukkueelle. Samaan aikaan Mäntyharjun Virkistys isännöi toisen lopputurnauksen samoista sijoista kamppailleille neljälle muulle joukkueelle. Sarjassa on pelannut kevätkaudella yhteensä 130 C-tyttöjen joukkuetta.

Alavieskan Virin järjestämään turnaukseen osallistuivat kotijoukkueen lisäksi Vilppulan Tähti C1 Mänttä-Vilppulasta ja WomanVolley C2 Rovaniemeltä. Pieksämäen Tsemppi-82 oli myös kutsuttu turnaukseen, mutta joutui luopumaan useiden sairaustapausten vuoksi. Tämän vuoksi ottelut pelattiin kolmieräisinä.

Turnauksen avasi vieraiden keskinäinen ottelu, jonka Vilppulan Tähti voitti selvästi lukemin 3-0 (25-13, 25-7, 25-12). Seuraavaksi rovaniemeläiset haastoivat Alavieskan Virin, mutta kotijoukkue oli vahvempi ja voitti ottelun 0-3 (10-25, 13-25, 18-25).

Voitto ratkaistiin turnauksen viimeisessä pelissä, jossa olivat vastakkain Viri ja Vilppulan Tähti. Vilppulalaiset voittivat kamppailun 0-3 (15-25, 13-25, 22-25).

Vilppulan Tähti C1 voitti turnauksen, Virin joukkue sijoittui toiseksi, WomanVolley C2 kolmanneksi ja luopumaan joutunut Pieksämäen Tsemppi-82 neljänneksi.

C-tyttöjen SM-sarjan sijoitukset 1-16 ratkaistiin myös viime viikonlopun aikana. SM-kultaa voitti Nurmon Jymy, hopeaa Vammalan Lentopallon 1-joukkue ja pronssia helsinkiläisen PuMa-Volleyn C1 tyttöjen joukkue.

Päävalmentaja Jouko Eerola on tyytyväinen Virin joukkueen kauteen. Kuusikkopelin harjoitukset yhteisjoukkue pääsi aloittamaan viime syksynä myöhässä, sillä joukkue täydentyi Himangan Roiman kasvateilla vasta juuri ennen sarjan käynnistymistä. Pelaajien roolituksia on haettu ja niiden osalta on tilanne vakiintunut kevätkaudella.

Kahden pienen seuran yhteistyö on mahdollistanut SM-sarjassa pelaamisen näinkin korkealla tasolla. Joukkueella on kova into jatkaa yhteistyötä ja se lupaa hyvää ensi kautta ajatellen.

Virin C-tyttöjen joukkue jatkaa harjoituksiaan normaalisti ainakin 9.-12.6.2022 Kauhavalla järjestettävään maailman suurimpaan juniorilentopallon Power Cup -turnaukseen. Power Cupiin on tähän mennessä ilmoittautunut 675 joukkuetta Suomesta ja ulkomailta. Joukkue on ilmoitettu C-tyttöjen-sarjaan.

Joukkue astelee kentälle vas. Telma Tuorila, Vilma Himanka, Ronja Paananen, Sofia Takalo, Noora Tanska, Iina Eerola ja päävalmentaja Jouko Eerola seuraa taustalla. Kuvateksti

Roima-Viri välieräturnauksen kolmas

Roiman ja Alavieskan Virin lentopallon C-tyttöjen yhteisjoukkueen taival SM-sarjassa eteni 19.3.2022 välierävaiheeseen. Alavieskan Viri järjesti yhteistyössä Himangan Roiman kanssa välieräturnauksen Himangalla. Kotijoukkueen lisäksi turnaukseen osallistuivat Woman Volley C2 Rovaniemeltä, Nurmon Jymy/EH sekä Volley 96 Muhokselta.

Turnaus käynnistyi kotijoukkueen ja Volley 96:n ottelulla. Muhoslaiset olivat kotijoukkuetta parempia lukemin 0-2 (18-25, 13-25). Kotijoukkue kuitenkin voitti Woman Volleyn –joukkueen 0-2 (19-25, 22-25).

Turnaus päättyi Nurmon Jymyn ja kotijoukkueen kamppailuun. Nurmolaiset voittivat ottelun 0-2 (24-26, 16-25). Peli oli ajoittain hyvinkin tiukkaa ja tasaväkistä. Nurmon joukkue voitti turnauksessa kaikki vastustajansa ja näin ollen koko turnauksen. Muhoslaiset sijoittuivat toiseksi, kotijoukkue kolmanneksi ja rovaniemeläiset neljänneksi.

Kolmen viikon kuluttua pelataan sarjan lopputurnaukset. Virin tunnusten alla pelaava yhteisjoukkue taistelee lopputurnausvaiheessa sijoista 37-44. C-tyttöjen SM-sarjassa pelaa kaiken kaikkiaan 130 joukkuetta eri puolilta Suomea.

Virin himankalaiset pelaajat harjoittelevat Himangalla valmentajansa Jorma Tuorilan johdolla ja yhdestä kahteen kertaan viikossa koko joukkue harjoittelee yhdessä Himangalla ja Alavieskassa. Joukkueen päävalmentajana toimii Jouko Eerola.

Himangan Roiman tytöistä yhteisjoukkueessa pelaavat Vilma Himanka, Ronja Paananen, Telma Tuorila ja Aino Venetjoki.

Roiman ja Virin yhteisjoukkue toinen kotiturnauksessa

Kuluvalla lentopallokaudella Himangan Roima ja Alavieskan Viri tekevät yhteistyötä. Ne ovat muodostaneet yhteisen lentopallojoukkueen, joka pelaa Virin tunnusten alla C-tyttöjen SM-sarjaa. Sarjaan on ilmoitettu yhteensä 109 joukkuetta eri puolilta Suomea. Alavieskan Virillä on sarjassa myös toinen C-tyttöjen joukkue, jossa pelaajat ovat pääosin nuorempia tyttöjä.

SM-sarjan joukkueista on muodostettu maantieteellisesti viisi eri lohkoa, joissa kaikissa pelattiin aiemmin syksyllä tasoturnaukset. Poolijärjestelmä toimii niin, että turnauksen voittanut joukkue pääsee yleensä nousemaan seuraavaan ylempään poolitasoon ja viimeiseksi sijoittunut joukkue laskee alempaan pooliin.Virin joukkue on jo osallistunut kolmeen poolivaiheen turvaukseen voittaen yhden turnauksen ja tullen kaksi kertaa toiseksi.

Joulukuussa 2021 pelattiin C-tyttöjen SM-sarjan kolmannen poolivaiheen turnaukset. Viri isännöi F1-poolin turnausta Alavieskassa. Turnaukseen osallistuivat kotijoukkueen lisäksi Kokkolan Tiikereiden, Tornion Lentis-88:n ja Oulun Kiskon C1-joukkueet. Virin joukkue voitti Kokkolan Tiikerit lukemin 2-1 (23-25, 25-20, 15-11). Seuraavaksi vastaan asettuivat Tornion Lentis-88:n tytöt. Torniolaiset pelasivat vahvasti ja voittivat Virin tytöt 2-1 (25-18, 20-25, 15-8). Viimeisenä kotijoukkue sai vastaansa Oulun Kiskon C1-joukkueen. Virin tytöt voittivat Kiskon selvin lukemin 2-0 (25-10, 25-11).

Virin himankalaiset pelaajat harjoittelevat valmentajansa Jorma Tuorilan johdolla Himangalla ja yhdestä kahteen kertaan viikossa on koko joukkueen yhteiset harjoitukset Himangalla ja Alavieskassa.

Joukkueen päävalmentajana toimii Jouko Eerola. Joukkueen yhteispeli ja kuusikkopeli on kehittynyt syksyn aikana selvästi. Roiman tytöistä yhteisjoukkueessa pelaavat Vilma Himanka, Ronja Paananen, Telma Tuorila ja Aino Venetjoki.

Roiman C-tyttöjä Alvieskan Virin joukkueessa

Kaudella 2021-2022 Roiman ja Alavieskan Virin C-tytöt muodostavat yhteisen lentopallojoukkueen. Joukkue pelaa Alavieskan Virin tunnusten alla C-tyttöjen SM-sarjaa, johon on ilmoitettu 109 joukkuetta eri puolilta Suomea. Virillä on sarjassa myös toinen, pääosin nuoremmista tytöistä koostuva joukkue.

SM-sarjan joukkueista on muodostettu maantieteellisesti viisi eri lohkoa, joissa kaikissa pelattiin 2.10. tasoturnaukset. Virin joukkue osallistui Oulun Kiskon järjestämään tasoturnaukseen ja sijoittui neljän joukkueen turnauksessa hienosti toiseksi. Voittajaksi selviytyi Kempeleen Lentopallon Safiirit, kolmanneksi WoVo Rovaniemi C2 ja neljänneksi Oulun Kisko C2.

Lauantaina 23.10. pelattiin C-tyttöjen SM-sarjan ensimmäisen poolivaiheen turnaukset. Virin joukkue osallistui B-poolin turnaukseen, jota isännöi Kempeleen Lentopallo. Turnaukseen osallistui Virin ja isäntien Timantit-joukkueen lisäksi Oulun Kiskon C1-joukkue. Virin joukkue voitti Timantit lukemin 2-1 (25-22, 25-22, 22-25) ja Kiskon 0-3 (22-25, 17-25, 18-25). Timanttien ja Kiskon keskinäinen ottelu päättyi Kiskon 1-2 (14-25, 22-25, 25-12) voittoon.

Joukkueen roimalaisvahvistukset harjoittelevat valmentaja Jorma Tuorilan johdolla Himangalla ja yhdestä kahteen kertaan viikossa on koko joukkueen yhteiset harjoitukset Himangalla ja Alavieskassa. Joukkueen päävalmentajana toimii kokenut Jouko Eerola.

Virin tytöt valmentajineen ottivat mielellään vastaan vahvistukset joukkueeseensa. Roiman tytöistä Virin –joukkueessa pelaavat Ronja Paananen, Telma Tuorila ja Aino Venetjoki.