2018-2019

Pojille SM-sarjan 22. sija

B-junioreiden lentopallon SM-sarjoissa pelattiin huhtikuun puolivälissä sijoitusturnaukset. Roiman B-pojat pelasivat lauantaina 13.4. Kangasalla sijoista 19-24.

Roiman pojat eivät onnistuneet turnauksessa pelaamaan parasta peliään. Tuloksena oli yksi voitto neljästä pelistä ja sijoitukseksi tuli SM-sarjan 22. sija.

Alkulohkossa Roima voitti Haminan Arsin 2-0 (25-17,26-24) ja hävisi Rantaperkiön Iskulle 0-2 (21-25,10-25). Roima sijoittui lohkon toiseksi.

Välieräottelussa Roima kohtasi toisen lohkon voittaneen Raision Loimun. Loimu voitti ottelun 2-1 (17-25,25-11,15-13).

Sijoitusottelussa Roima sai uudelleen vastaansa Rantaperkiön Iskun. Isku vei voiton 2-1 (21-25,25-17,15-11).

Roiman B-pojissa ovat tällä kaudella pelanneet Tatu Venetjoki, Eero Tuorila, Esko Tuorila, Pessi Boren, Ivan Chaykin, Leevi Joensuu, Arttu Karjalainen, Miikka Makkonen ja Olli Tervonen. Joukkuetta ovat valmentaneet Jari Sipi ja Tomi Riutta. Roiman B-poikien kausi jatkuu vielä 6-9.6. Rovaniemellä järjestettävässä Power Cupissa.

Turnausvoitto B-nuorten SM-sarjan välierävaiheessa Kokkolassa

Lentopallon B-nuorten SM-sarjoissa pelattiin lauantaina 23.3. välierävaiheen turnaukset. Roiman B-pojat osallistuivat Kokkolan Tiikereiden järjestämään välierään E1. Kolmantena joukkueena turnauksessa pelasi Kempeleen Lentopallo 2. Roima voitti turnauksen puhtaasti ilman erätappioita.

Roima pelasi turnauksen avausottelussa kotijoukkue Tiikereitä vastaan. Tiikerit haastoi Roiman tällä kertaa aika tasaväkisesti. Tiikerit johtivat avauserää vielä tilanteessa 18-16. Roima oli erien ratkaisuvaiheissa kuitenkin varmaotteisempi ja voitti ottelun 3-0 (25-20, 25-18, 25-21). Toisessa ottelussa KempeLe2:sta vastaan Roima oli parempi pelin kaikilla osa-alueilla voittaen selkeästi 3-0 (25-15, 25-15, 25-13). Tiikerit voitti kolmannessa ottelussa Kempeleen eri 2-1.

Roiman joukkue pelasi turnauksessa poikkeuksellisin roolituksin. Eero Tuorila suoriutui passarin tehtävistä kelvollisesti. Tatu Venetjoki onnistui yleispelaajana hyvin ollen joukkueen toiseksi tehokkain. Arttu Karjalainen teki roimalaisista eniten pisteitä. Roiman SM-sarjakausi päättyy lauantaina 13.3. Tampereella, jossa Roima pelaa sijoista 19-24. Kesäkuussa Roima osallistuu Power Cupiin, joka järjestetään Rovaniemellä.

Pronssia Lännen aluemestaruusturnauksessa

Edessä: Arttu Karjalainen, Eturivi (vas.): Ivan Chaykin, Eero Tuorila, Esko Tuorila, Takarivi (vas.): Tomi Riutta (valmentaja), Olli Tervonen, Tatu Venetjoki, Miikka Makkonen, Pessi Boren ja Jari Sipi (valmentaja)

Lentopallon B-poikien Lännen aluemestaruusturnaus järjestettiin 10.3. Ylihärmässä. Turnaukseen osallistui kuusi joukkuetta. Roiman joukkue onnistui turnauksessa mainiosti sijoittuen kolmanneksi.

Alkulohkon otteluissa Roima hävisi ensin kotijoukkue Alahärmän Kisalle 1-2 (25-23,14-25,5-15) ja voitti sitten Nurmon Jymyn 2-0 (25-20.25-20). Roima sijoittui lohkossa toiseksi.

Ristikkäisottelussa Roima kohtasi toisen lohkon kolmosen JyväsLentis 2:n ja voitti ottelun 2-0 (25-21,25-23). Välieräottelussa Roima hävisi JyväsLentis 1:lle 0-2 (20-25,20-25).

Pronssiottelussa Roiman pojat pelasivat hyvin ja virheitä tuli tosi vähän. Roima voitti Nurmon Jymyn selvästi 2-0 (25-17,25-13).

Passari Tatu Venetjoki pelasi kaksi viimeistä ottelua urheasti nilkka teipattuna. Hän onnistui turnauksessa passipelin lisäksi syötöissä ja torjunnassa. Arttu Karjalainen oli joukkueen tehokkain hyökkääjä. Esko Tuorila onnistui syötön vastaanotossa ja paransi hyökkäystä turnauksen edetessä. Eero Tuorilan syötöt tuottivat vaikeuksia vastustajille. Hyvin onnistuneen joukkueen täydensivät Miikka Makkonen, Olli Tervonen, Pessi Boren, Ivan Chaykin sekä valmentajat Jari Sipi ja Tomi Riutta.

Voitto kotiturnauksesta

B-junioreiden lentopallon SM-sarjoissa pelattiin lauantaina 2.2. viidennet pooliturnaukset. Himangan Roima järjesti E1 poolin turnauksen, johon kotijoukkueen lisäksi osallistuivat Kokkolan Tiikerit ja Kempeleen Lentopallo 2.

Roima otti turnauksen voiton ilman erätappioita. Avausottelussa Roima kohtasi Tiikerit. Roima hallitsi kahta ensimmäistä erää selvästi voittaen ne 25-16 ja 25-15. Kolmannessa erässä Tiikerit haastoi Roiman tiukemmin, mutta Roima vei senkin 25-23.

Toisessa ottelussa Tiikerit voitti KempeLe2:n erin 2-1. Päätösottelussa Roima otti selkeän voiton 3-0 (25-17,25-20,25-19) KempeLe2:sta.

Arttu Karjalainen oli roimalaisista selvästi tehokkain. Häntä säestivät hyvin Esko Tuorila ja Miikka Makkonen. Pessi Boren teki kauden piste-ennätyksensä. Tatu Venetjoki onnistui passarina. Joukkueen täydensivät Olli Tervonen, Ivan Chaykin ja Eero Tuorila liberona. B-junioreiden SM-sarjat jatkuvat 23.3. välieräturnauksilla.

Turnauksen kolmas sija D1-poolissa Oulunsalossa

B-pojat pelasivat lentopallon SM-sarjan kauden neljännen pooliturnauksen lauantaina 12.1. Oulunsalossa. Turnaus oli tasoltaan D1 poolia (sijat 13-20). Roima voitti yhden pelaamistaan kolmesta ottelusta ja sijoittui turnauksen kolmanneksi. Kolmas sija tarkoitti Roiman putoamista E1 pooliin viidenteen pooliturnaukseen.

Roima kohtasi avausottelussa kotijoukkue Oulunsalon Vasaman. Ottelun tärkeys näkyi Roiman pelaajien otteissa jännityksenä ja virheitä tuli liikaa. OsVa vei ensimmäisen erän 25-20. Toisessa erässä Roima nousi taisteluun erävoitosta, mutta OsVa voitti erän jännittävien vaiheiden jälkeen niukasti 25-23 ja koko ottelun 2-0.

Toisessa ottelussaan Roima kohtasi paikallisvastustaja Kokkolan Tiikerit. Tiikerit laittoi ensimmäisessä erässä Roiman tiukoille. Roima nousi loppuerässä ohi ja vei erän 25-22. Toisen erän Roima voitti selvästi 25-14 ja ottelun 2-0.

Turnauksen päätösottelussaan Roima sai vastaansa Napapiirin Palloketut. NaPa voitti selvästi ensimmäisen erän. Toisessa erässä Roiman pojat esittivät päivän parasta peliään ja veivät ottelun kolmanteen erään. NaPa voitti kuitenkin erän niukasti 15-12 ja koko ottelun 2-1 (25-14,23-25,15-12).

Roimalla oli turnauksessa kokoonpano-ongelmia, kun Eero Tuorila pystyi käsivamman vuoksi pelaamaan vain ensimmäisen ottelun. Leevi Joensuulta jäi turnaus väliin polvivaivojen vuoksi. Roiman hyökkäystehot jäivät liiaksi Arttu Karjalaisen varaan.

Roima saa kauden viidennen pooliturnauksen järjestettäväkseen. Poolin E1 turnaukseen saapuvat vastustajiksi Kokkolan Tiikerit ja Kempeleen Lentopallo 2. Turnaus pelataan lauantaina 2.2. Sautinkarin liikuntasalilla.

B-pojat kolmanneksi C-poolissa

Roiman B-pojat pelasivat kauden kolmannen pooliturnauksen lauantaina 1.12. Kempeleessä. Turnaus oli tasoltaan C poolia, jossa pelasivat sarjassa sijoilla 9-12 olleet joukkueet. Roima voitti turnauksessa yhden ottelun ja hävisi kaksi ottelua. Roima sijoittui näin neljän joukkueen turnauksen kolmanneksi, mikä tiesi putoamista D pooliin seuraavaan turnaukseen.

Roima avasi turnauksensa helsinkiläistä PuMa-Volleytä vastaan. Roiman syöttö ja syötön vastaanotto eivät olleet tässä ottelussa normaalilla tasolla. PuMa hallitsi ottelua monipuolisella hyökkäyspelillä ja voitti selvästi 2-0, erät 25-14, 25-18.

Toisessa ottelussaan Roima kävi tasaväkisen kamppailun Oulunsalon Vasamaa vastaan. Jännittävä ottelu venyi kolmanteen erään. Kolmannessa erässä Roima esitti uskomattoman nousun 7-10 tappiolta 15-10 voittoon. Nousun pohjusti Esko Tuorilan upea syöttövuoro. Tatu Venetjoki passasi mainiosti Arttu Karjalaiselle, joka moukaroi pallot kenttään. Roima voitti ottelun riemukkaasti 2-1.

Turnauksen päätösottelussa Roima kohtasi isäntäjoukkue Kempeleen Lentopallon. Roiman taistelua ei palkittu ottelussa erävoitolla, vaan KempeLe voitti tiukan ottelun 2-0, erät 26-24, 25-21 jättäen Roiman kolmanneksi.

Roiman joukkueesta tasaisimmin vastaanotossa onnistui Esko Tuorila. Leevi Joensuu esitti turnauksessa kauden parasta peliään. Aiemmin mainittujen lisäksi Roiman joukkueessa pelasivat Eero Tuorila, Miikka Makkonen, Ivan Chaykin ja Pessi Boren. Roiman kausi jatkuu neljännessä pooliturnauksessa 12.1. Oulunsalossa.

B-pojat kakkoseksi kotiturnauksessa

Roima järjesti B-poikien SM-sarjan C poolin lentopalloturnauksen lauantaina 10.11. Sautinkarin liikuntasalissa. Turnaus oli hyvätasoinen ja tasainen.

Roima ja Vammalan Lentopallo 2 voittivat kumpikin kaksi ottelua. VaLePa 2 voitti turnauksen kuuden eräpisteen erolla Roimaan ja nousi B pooliin seuraavaan turnaukseen. Roima säilytti kakkossijallaan paikan C poolissa. Napapiirin Palloketut ja Virtain Veikot putosivat D pooliin.

Roima kohtasi avausottelussa Virtain Veikot. Roima karkasi ensimmäisessä erässä johtoon Miikka Makkosen vaikeilla syötöillä vieden erän 25-19. Toinen erä sujui Roimalta hyvin tilanteeseen 11-6, mutta sitten ote katosi ja Virrat vei erän 25-19. Virrat avasi kolmannen erän 6-2 johdolla, mutta Roima alkoi taistella. Eero Tuorila ratkaisi ottelun ensin hyökäten pisteen ja sen jälkeen syöttäen kaksi pistettä eli voitto Roimalle 2-1.

Roiman toinen vastustaja oli Vammalan Lentopallo 2. Roima hallitsi ensimmäistä erää hyvällä pelillä tilanteeseen 19-14, mutta pelasi loppuerän liian varovaisesti. VaLePa nousi lopussa ohi ja vei erän 25-23. Toisen erän VaLePa voitti selvemmin 25-18 ja koko ottelun 2-0.

Turnauksen päätösottelussa Roima sai vastaansa Napapiirin Palloketut. Roima hallitsi ensimmäistä erää selvästi voittaen sen 25-16. Toinen erä eteni tasaisemmin. Erän ratkaisuksi muodostui Pessi Borenin syöttövuoro, jolla Roima sai kolme pistettä, kaksi suoraan syötöllä. Roima voitti erän 25-21 ja ottelun 2-0.

Hyvin kannustanut kotiyleisö ja joukkue saivat mieluisan päätöksen turnaukselle. Roiman parhaat pistemiehet turnauksessa olivat koko päivän tasaisesti esiintynyt Eero Tuorila sekä Arttu Karjalainen. Uusi libero Olli Tervonen toi varmuutta kenttäpeliin. Leevi Joensuu sytytti joukkuetta hyvällä taistelulla. Aiemmin mainittujen lisäksi Roiman joukkueessa pelasivat Tatu Venetjoki, Esko Tuorila ja Ivan Chaykin. Joukkuetta valmentavat Jari Sipi ja Tomi Riutta.

Roiman pelit jatkuvat kolmannessa pooliturnauksessa C poolissa ( sijat 9-12 ), joka pelataan 1.12. Kempeleessä

Turnausvoitolla SM-sarjaan!

B-junioreiden lentopallon SM-sarjoissa pelattiin lauantaina 13.10. ensimmäiset pooliturnaukset. B-poikien 30 joukkuetta oli jaettu kahdeksaan pooliin. A, B ja C poolit ovat tasoltaan SM-sarjaa, D ja E poolit 1-sarjaa ja F pooli 2-sarjaa. Himangan Roiman B-pojat pelasivat D1 poolin turnauksessa Liperissä. Roima onnistui voittamaan turnauksen, mikä merkitsi Roiman nousua toiseen pooliturnaukseen C pooliin ja samalla SM-sarjaan.

Roima voitti ensimmäisessä ottelussaan JyväsLentis 2:n 2-0 (25-23, 25-16). Ensimmäinen erä tuli niukasti Roimalle syöttövirheiden sävyttäessä erää. Toisessa erässä Roiman peli vapautui ja tuloksena oli selkeä erävoitto.

Toisesta ottelusta kotijoukkue Liperi Volleytä vastaan muodostui jännitysnäytelmä. Roima käänsi ottelun itselleen kovan taistelun jälkeen lukemin 2-0 (25-20, 25-23). Ensimmäisessä erässä Roimasta onnistui tehokkaana Arttu Karjalainen ja toisessa Miikka Makkonen.
Kolmannessa ottelussaan Roima kohtasi Puijo Wolleyn. Väsymys alkoi painaa Roiman poikien otteissa aiheuttaen paljon hyökkäysvirheitä. PuWo voitti ottelun selvästi 2-0 (25-20, 25-14). Tappiosta huolimatta Roima otti turnausvoiton paremmalla eräsuhteella LiVo:on nähden ja nousi C pooliin (sijat 9-12).

Turnauksessa roimalaisista tasaisimmin esiintyi Eero Tuorila. Tatu Venetjoki onnistui passarina. Leevi Joensuu ja Ivan Chaykin täydensivät kuusikon. B-poikien SM-sarja jatkuu lauantaina 10. marraskuuta, kun Roima saa järjestettäväkseen kotiturnauksen Sautinkarin liikuntasalissa. Turnaukseen saapuvat Napapiirin Palloketut, Vammalan Lentopallo 2 ja Virtain Veikot.

Roiman B-pojat kolmas tasoturnauksessa

B-junioreiden lentopallon SM-sarjat käynnistyivät lauantaina 29.9. tasonmittausturnauksilla. B-poikien sarjan 30 joukkuetta oli jaettu kahdeksaan lohkoon. Himangan Roiman B-pojat osallistuivat neljän joukkueen turnaukseen Kokkolassa sijoittuen kolmanneksi.

Turnauksen avausottelussa Roima kohtasi kotijoukkueen Tiikerit. Roima hallitsi ottelua selvästi. Roiman pojat onnistuivat hyvin syötöissä ja tekivät vähän virheitä, joten voitto Roimalle 2-0 ( 25-16, 25-11 ). Otteluissa Alahärmän Kisaa ja Laihian Lujaa vastaan Roima koki selkeät tappiot. Näissä otteluissa Roimalla petti pahiten syötön vastaanotto.

Turnauksessa Roiman pojista onnistuivat hyvin passarina debytoinut Ivan Chaykin, syötöissä Miikka Makkonen ja Tatu Venetjoki sekä tehokkaasti hyökännyt Arttu Karjalainen. Kuusikon täydensivät Pessi Boren ja Leevi Joensuu.

Roiman pelit jatkuvat ensimmäisessä pooliturnauksessa Liperissä D1 poolissa (sijat 13-20) lauantaina 13.10.